Samannäköisten kevyiden sähköajoneuvojen hinnoissa voi olla merkittäviäkin hintaeroja. Kuten yleensäkin tavaroita ostaessa, halvin ei ole paras ja kallein ei ehkä tarjoa enää rahalle parasta vastinetta. “Supertarjous nopeimmille” saattaa olla tuotteen normaali hinta, aivan kuten aikoinaan sohvakaupoissa

Erityisen halvan kevyen sähköajoneuvon ostaja pettyy usein huonoon suorituskykyyn ja olemattomaan asiakaspalveluun kaupan jälkeen. Harvinaisemman merkin varaosista voi koitua yllättävä menoerä – jos niitä ylipäätään on edes saatavilla. Laadukas sähköajoneuvo soveltuu hyvin Suomen tie- ja keliolosuhteisiin. Luotettava toimija tarjoaa huoltoverkoston ja jopa huoltonumeron, jonne asiakas voi soittaa kun, kun skootteri kaipaa korjausta tai huoltoa. Toimiva huolto- ja varaosapalvelu lisää merkittävästi sähköajoneuvon toimintaikää ja jälleenmyyntiarvoa.

Turvallisuuskin maksaa. Vastuullisen toimijan sähkökulkupeli on todettu sähköturvalliseksi Suomen lakien mukaisesti. CE-merkintä kertoo, että laitteen on todettu täyttävän EU-alueen sähköturvallisuuteen liittyvät lait. Sähköajoneuvon mukana tulee toimittaa CE-dokumentti (usein osana ohjekirjaa), josta selviää myös mikä yritys on vastuussa CE-merkinnän aitoudesta. Halvimmissa sähköajoneuvoissa tuo vastuu on siirretty esimerkiksi kiinalaiselle yritykselle. Jos sähköajoneuvo on kokoonpantu Suomessa, niin varmista että myös CE-merkintä on suomalainen. Asianmukainen valmistaja on valinnut sähköajoneuvoon turvalliset akut. Laadukkaat akut ovat oikein käytettynä myös pitkäikäiset.